Снимка: БГНЕС
Седмичните аудиенции на папа Франциск, които обикновено се правят в сряда, вече няма да са публични. Причината риск от заразяване с коронавирус, обяви днес Светият престол, цитиран от ДПА.
 
Решението е взето, след като сред участниците в папската аудиенция на 21 октомври са били установени случаи на заразени с коронавирус. От 4 ноември аудиенциите ще се провеждат дистанционно, с предаване на живо от Апостолическата библиотека, както се правеше по време на затварянето през март и следващите месеци. 
 
По-рано тази седмица се разбра, че от Ватикана писмено са уведомили акредитираните дипломати, че изявите на папата за Рождество ще бъдат излъчвани онлайн и няма да се допуска лично присъствие.
 
Франциск поднови публичните си аудиенции на 2 септември, като всяка от тях се провеждаше или на открито, или в голяма зала. Към него бяха отправени критики, че по време на аудиенциите не носи предпазна маска. Осемдесет и три годишният папа е претърпял на младини операция заради заболяване, при която е била отстранена част от белия му дроб. Той попада в рискова група и е изложен на голяма риск, ако бъде заразен с COVID-19, отбеляза ДПА.

Коментари Напиши коментар

10

лебеда

преди 1 година

па-па седнал да,***

9

Анонимен

преди 1 година

Я увеличете малко снимката да видим фона.Зад него е скулпурата "Исус се ражда от ядрен взрив".Това изкуство ли го наричате или е масонски символизъм за бъдещи, планувани събития ?

8

Анонимен

преди 1 година

Я го махайте този илюминат!