Снимка: БГНЕС
fallback
Малка част от жителите на страните от ЕС ще могат да се ваксинират срещу новия тип коронавирус до 2022 г. Това съобщи Ройтерс, позовавайки се на източник.
 
"Достатъчен брой дози ваксина за цялото население на Европа не се очаква до края на 2021 г.", цитира още източникът на агенцията представителя на Европейската комисия (ЕК), който говори по време на закрита среща с дипломати от страните-членки на ЕС.
 
По-рано ЕК посочиха компаниите, от които предварително са поръчани ваксини: AstraZeneca, Sanofi - GSK, Johnson & Johnson, CureVac, Moderna и консорциума от фармацевтичните компании BioNTech и Pfizer.
 
ЕК общо ще получи повече от милиард дози ваксини. Най-големият договор е сключен с AstraZeneca за 400 милиона дози. Той е влязъл в сила на 27 август, а ЕК вече е платила 336 милиона евро за него.
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 3 години

Благодаря ви за ваксината но аз ви я преотстъпвам нямам нужда от вашите ваксини.

29

Христо Христов

преди 3 години

Ес на урсулата, макрон и меркел иска да купи ваксини за целия свят... затова няма да има достатъчно за европа. И правилно!

28

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен Ваксината срещу ковид може би няма да се поставя със спринцовка драги ми коментатор преди мен защото целта ще изисква друго устройство но дано като се наспиш да си по прозорлив и четлив.

fallback