Снимка: БГНЕС
fallback
13 гръцки области са заплашени от пълно затваряне, съобщават здравните власти, предаде БНР. Кметове призовават гражданите стриктно да спазват мерките, за да не бъде въведена карантина. За последното денонощие е отчетен лек спад на броя на заразените, те са 714. Приетите в болници обаче се увеличават.
 
Кметовете на застрашените гръцки области апелираха за стриктно спазване на всички мерки. Кметът на град Янина обяви пред медиите, че ситуацията в областта е критична, а броят на заразените непрекъснато нараства. Специализираните болнични отделения са с 90% заетост.
 
До дни се очаква и в област Серес да бъдат поставени под карантина.
 
Властите заявиха, че наредбата за носене на маски се спасма с малки изключение на неподчинение. Нарушенията се правят предимно от младежи, които се глобяват с по 150 евро. В цялата страна полицейски екипи патрулират денонощно.
 
От полицията припомнят, че носенето на маска и в личния автомобил е задължително. Допуска се пътуване до три човека в автомобил. При двама, ако не са от едно семейство, също е валидна наредбата за маска.
 
При нарушение на вечерния час налагат масови глоби на заведения и отнемат лиценз за седмица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Nona

преди 3 години

Следващата мярка е маска в къщи,също като спим,къпем се и каквото друго се сетите....Безумията нямат край

3

Караибрахим

преди 3 години

Само че, гръцките управници са далновидни и мислят за населението си без да се съобразяват с мангъри, алибези, славуци и прочее. Всичката тази *** пречи на оскотелия народец да прогледне по-далече от носа си и поради тази причина наистина ни чакат тежки, ама много тежки месеци.

2

Чиновник

преди 3 години

До дни се очаква и в България. Простолюдието сериозно сгазихте лука и ще ядете дебелия. Затворените чалготеки са ви най-малкия проблем, но още не го осъзнавате.

fallback