Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Испания стана първата страна от ЕС с повече от един милион заразени с новия коронавирус, показват данни на министерството на здравеопазването, след като вчера бе съобщено за нови 16 973 случая на COVID-19, предаде агенция Ройтерс.

Така от началото на епидемията в Испания са се заразили 1 005 295 души.
Само САЩ, Индия, Бразилия, Русия и Аржентина са съобщили за по-голям брой заразени, отбелязва ДПА.

Броят на новозаразените се е удвоил през последните пет седмици въпреки наложените стриктни мерки в най-засегнатите райони.

Oще по темата

"Причината е, че сме безотговорни. Обичаме да се забавляваме, да излизаме с приятели и да се събираме с роднини. Хората не разбират, че единственият начин да не се предава заразата е социалната дистанция. Прости неща, като носенето на маска, дори когато се срещаш с приятели", посочва Каролина Делгадо, банков служител от Мадрид.

 "По-високи глоби за нарушителите и контрол над далите положителна проба. Това трябва да се направи. Нужно е стриктно да се проследяват веригите на позитивните случаи. Проследяването, което правим, сега не е добро", заяви Серхио Ернандес, медицинска сестра от Мадрид, цитирана от Нова тв.

Броят на смъртните случаи в Испания на заразени с новия коронавирус е общо 34 366.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 3 години

в из-пания живеят повече от 50 лимона ,*** сма хнати

14

Анонимен

преди 3 години

Испания са втори в Европа с над 1 милион заразени след Русия. Доколкото знам повечето заразени в Русия са в европейската й част. а Русия има над 1447000 заразени.

13

да

преди 3 години

Ако я карат така яваш яваш, след 32 години ще получат 70% заразени, стаден имонитет и край на пандемията.

fallback