Снимка: БГНЕС
fallback
Седем души ще се явят днес пред съда във Франция във връзка с убийството на учителя Самюел Пати от радикален ислямист на 16 октомври в Париж, предаде АФП.
 
Според информация на агенцията по време на първото изслушване по делото може да бъде повдигнато обвинение срещу седем задържани. Сред тях има двама непълнолетни, които са заподозрени в това, че са предоставили информация за учителя на терориста срещу пари. Задържани са бащата на убиеца е подстрекавал сина си и често е критикувал Пати, ислямисткият активист Абделхаким Сефриуи, както и трима приятели на нападателя. Те са го придружавали при закупуване на оръжието.
Oще по темата
 
Останалите задържани по случая след терористичната атака са освободени. Френската полиция съобщи за ареста на 16 души, шестима от които бяха освободени още вчера.
 
Специализираната френска прокуратура за борба с тероризма се е заела с разследването на случая. Президентът Макрон определи убийството на Пати като терористична атака.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Я

преди 3 години

До Проста КърджалийскаОтвори бузите и чакай прошка.

11

Христо Христов

преди 3 години

А ще се заемат ли с европейския съд за правата на човека и амнести, както и ес правителствата и нпо-тата, дето пуснаха терориста чатаев на свобода (вкл и от българския арест)?А нато за тероризма му в далечни държави?Или с холандия за подкрепата и за сивите вълци и ид?Ако не - пада им се на лицемерните франсета!

10

зяпач

преди 3 години

Да му мислят франсетата,защото приютиха милиони емигранти,и сега ще си сърбат толерантната попара.

fallback