Снимка: БГНЕС
fallback

Франция затваря джамия заради убийството на учителя Самюел Пати от 18-годишен екстремист. Само няколко дни преди смъртта му, мюсюлманският храм е публикувал видео, в което се призовава за действия срещу Пати.

Oще по темата

В поста е разкрит и адресът на училището, където мъжът е преподавал. След убийството на Пати, видеото е изтрито от социалната мрежа, съобщава Bulgaria ON AIR.

Учителят беше обезглавен от чеченския бежанец, защото показал карикатури на пророка Мохамед на своите ученици като част от дискусия за свободата на словото. Убийството предизвика вълна от протести и ответна реакция от френските власти, които предприеха масирана акция срещу радикалния ислям в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Анонимен

преди 3 години

Браво, само така! Vive la France! Най-великата страна!

63

Хасан

преди 3 години

Да я изравнят със земята и на нейно място да построят свинарник.

62

kirasirrav

преди 3 години

Всички джамии във Франция трябва да се срутят/взривят. Да им се остави една само в Париж, или примерно в Марсилия или някъде където има повече мюсюлмани - един вид да се уважи като историческа ценност. Впрочем това трябва да го направят в цялата Западна Европа, но на скапаните политици не им стиска (точно както ние си отглеждаме хиндустанците за електорални цели, така си отглеждат там други ******подобни за същото), така че надеждите да се оправят нещата са нищожни.

fallback