Снимка: БГНЕС
fallback

Футболистите, треньорите и съдиите в мачовете от френския шампионат този уикенд ще носят черни ленти в памет на убития учител по история, съобщи БНР.

В понеделник от френската футболна лига заявиха, че двубоите от следващия кръг в първенството ще започнат с минута мълчание. Снимка на учителя ще бъде показана на видео стените на стадионите преди старта на всички двубои от първа и втора дивизия във Франция.

 
Самюел Пати беше убит в Северозападната част на Париж от 18-годишен чеченец, който е роден в Москва и по-късно беше застрелян от полицията. Властите обясниха, че Пати е обсъждал карикатури на пророка Мохамед със своите ученици и това е довело до заплахи за живота му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Toto

преди 3 години

Не ги разбирам тия западняри, клаха ги, еваха ги, с бусове ги мачкаха, изнасилваха ги (тях и децата им), пребиваха ги, и те продължават да говорят за толерантност и либерализъм.Някой беше казал: Не е глупав този който греши, а този който повтаря същата грешка няколко пъти.

24

аман бе

преди 3 години

Стига с тази "свобода на словото",бе!То бива бива безхаберие,ама бивол курбан не бива!Ми като има свобода на словото кво ми пречи да кажа,че *** е ***!?Много е лесно да плюеш по Мохамед,когато не уважаваш Христос!И това,ЕСТЕСТВЕНО,е свобода на словото!Да ви имам джендърската модерност!Баси простотиите!Пфу!

23

Анонимен

преди 3 години

В едно българско риалити,по една българска телевизия един участник с баща афганистанец отправя публично гнусни закани към съотборник/само защото в честен двубой отстранил половинката му/ и никоя институция не реагира.Този агресивен участик е потенциален терорист.

fallback