Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

"За съжаление Брюксел няма да разреши проблемите ни. Всичко у нас може да се разреши чрез гласуване - честно и почтено."

Това заяви депутатът от БСП Тодор Байчев в ефира на "Денят ON AIR" във връзка с приетата от Европейския парламент резолюция срещу България.

"Конституционният съд се произнесе относно противоконституционните текстове на т.нар. Инстанбулска конвенция. Това гласуване няма правни действия относно България. Всичко е с пожелателен характер, включително и с липсата на върховенство на закона", каза Байчев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му нерегламентираното усвояване на средства от ЕС се е превърнало в публично достояние и това е най-важният резултат от събитието в Брюксел.
Oще по темата


"Разбра се, че в България се усвояват неправомерно евросредства. Тези пари са нашите вноски, които внасяме в Брюксел. Това са парите и на българския данъкоплатец. Всички мълчат за 29-те милиарда. Ние ще станем свидетели на едно принудително спазване на закона", подчерта социалистът.

Относно предстоящите парламентарни избори Байчев коментира, че няма яснота кои партии ще влязат в бъдещия парламент. Според него основният въпрос е дали политическите партии, които в момента изглеждат фрагментирани, ще успеят да мобилизират своите избиратели и да привлекат други.

"Ще има изборен хаос и повече грешки при преброяването на протоколите. На предишните избори се видя, че много грешки бяха допуснати по време на ръчното преброяване. Човешкият фактор го има и при машините. Там, където има машини, ще се наложи и преброяване от страна на човек", допълни Байчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Реалист от запада

преди 3 години

Честита пирова победа, инфантилни *** (цитирам бсп)! Дано сега да спрат евросредствата за България, че да останат повечко тук на запад, явно не са ви нужни. Жалко, че няма как руслямската *** насила да ви наложи беларуско-венецуелска демокрация, за която толкова бленувате. "Милостиви" комунистически олигарси и феодали да ви определят и увеличават заплатите, ако изобщо ги има, но и за това има решение - може да стане с екстра безплатни билетчета за търкане, докато духовно се храните с чалга и брътвежите на отровните ябълки, а печалбите ще са СЛИВИ и БАНАНИ (гениталите) на националните ви

18

Анонимен

преди 3 години

Толупа не ще да се маха, защото го чака затвор###############Ти ли ще го вкараш в затвора?

17

Анонимен

преди 3 години

Ами откакто Цвъки ни паряса парите рЕзко намаляха.Работим за по една консерва копърка на смяна и текучеството е голямо.Цвета обеща по един килим за Коледа ама аз чакам интервю за работа при СлавитУ..Там плащали редовно

fallback