Снимка: БГНЕС
fallback
Тази година през юли страните от ЕС и Обединеното кралство, които обединени имат население от около 500 милиона, предоставиха дози Ремдесивир на 30 000 пациенти.
 
САЩ от своя страна подписаха сделка с производителя "Gilead" за продажба на повече от 500 000 дози. Това представлява по-голямата част от производството на компанията през миналия месец.
 
"Има недостиг на Ремдесивир", каза Мартин Янсен, говорител на холандското министерство на здравеопазването. Той добави още, че въпреки това скоро се очакват нови доставки.
 
Доказано е, че антивирусното лекарство помага за възстановяването в най-тежките случаи на COVID-19.
 
Ремдесивир и кортикостероидът Дексаметазон са единствените лекарства, които са одобрени в Европа за лечение на коронавирус. Американския президент Доналд Тръмп приемаше и двете лекарства, докато се лекува и с експериментален коктейл с антитела.
 
Броят на хоспитализираните в Европа се увеличава. Статистиката показва, че в повечето страни той все още е по-нисък, отколкото през пролетта.
 
"Поради нарастващия брой пациенти, приети в болници, търсенето на Ремдесивир нараства драстично", каза Янсен.
 
Полският министър на здравеопазването Адам Ниедзелски заяви, че има болници, в които не се предлага лекарството. Последната доставка на Ремдесивир за Полша пристигна миналия петък. /БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 3 години

САЩ си купуват лекарства и не искат да носят парцеливи маски по лицата а Европа налага маски, щото няма лекарства, тука сме в средните векове.

10

Анонимен

преди 3 години

До до 9 демек до десетМи те отнеха и разсипаха живота на толкова много хора че нямам думи, много ясно че живота на другите хора просто не е важен не че е по малко важен ами не е важен.

9

до 9

преди 3 години

нима живота е по малко важен от печалбата... по-малко важен е

fallback