Снимка: БГНЕС
fallback
От днес Чехия въвежда отново извънредна ситуация в страната, която беше в сила от 12 март до 17 май. Мярката е с цел да се предотврати разпространението на коронавируса в страната, пишат от Bulgaria ON AIR
 
Здравното министерство в Чехия е предложило, броят на участниците в обществени мероприятия на открито да се ограничи до 20 души, а на закрито – до 10. Изключение ще се прави за сватбите, където се разрешава присъствието на не повече от 30 човека, в това число и младоженците. 
 
При заседания на органи на държавната и местната власт, както и на съда, може да присъстват до 100 човека, но при стриктно спазване на санитарните и хигиенни изисквания. 
 
Училищата в районите, в които COVID-19 се разпространява най-бързо, ще бъдат затворени от днес за срок от две седмици. Извънредната ситуация в Чехия ще продължи 30 дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

доктор СТРАНДЖЕВ

преди 3 години

Ковиди-отите още не могат да схванат, че за да не носят маски, гтрябва да носят маски, а сега като не носят маски, ще носят маски дълго време и ще си стоят по домовете.

9

доктор Зозов

преди 3 години

Трябва да върнат отново ограниченията от март - без право на влизане и излизане от града и никакво излизане от жилището! И така до март догодина. Само така ще се измъкнем с малко починали и здравната система ще успее да се справи! Щото от криза можеш да се измъкнеш след време, но от смъртта - не.

8

Майора

преди 3 години

До 59 Заради такива като вас си отидохме преди повече от 20 години.Така че не си ти който ме плашиш.Плаши се от това което вие предлагате с вашите бесилки и ковчези и направеното досега!Аз пред съвестта си съм чист и не съч направил нещо за което да съжалавам!

fallback