Снимка: БГНЕС
Броят на бежанците и мигрантите, които живеят в Германия, е намалял за първи път от девет години насам, съобщава "Дойче веле".
 
Според информация на федералното Министерство на вътрешните работи общият брой им брой е 1,31 милиона. Това е с около 50 000 по-малко в сравнение с последните шест месеца. Тези, които търсят убежище в Германия и тези с отсрочено изпълнение на депортиране, са 450 000, а това е с 15 000 по-малко от предходното полугодие, предава БГНЕС. 
 
От вътрешното министерство уточняват още, че тази статистика е свързана с изтичането на срока на действие на специалния статут. "Значителна част от тях" вече не живее в Германия.
 
Улла Йелпке от Лявата партия в Бундестага отправи критики към политиката на правителството в областта на миграцията. "Ние разполагаме с място, за което свидетелстват цифрите. В същото време десетки хиляди хора, търсещи закрила, се намират в недостойни условия в европейските страни на влизане", заяви тя и подчерта, че Германия не трябва да бяга от отговорност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase