Снимка: БГНЕС
Германия регистрира ново рекордно увеличение на случаите на заразени с коронавирус за денонощие, предаде ДПА.
 
Агенцията отбелязва още, че това става в момент, когато тревогата нараства и страната може да загуби контрол върху разпространението на заразата, с наближаването на по-студените месеци.
 
Институтът "Роберт Кох" днес заяви, че 2673 новозаразени са потвърдени, което е най-голямото дневно увеличение от втората половина на април. Регистрирани са 8 нови смъртни случая и така общият им брой достигна 9503.
 
В края на март и началото на април, когато епидемията в Германия беше в своя пик, страната регистрираше по над 6000 новозаразени на ден.
 
"Трудното време - есенните и зимните месеци, - тепърва предстои", каза канцлерката Ангела Меркел по-рано тази седмица.
 
Проучване на института "Югав", направено по поръчка на ДПА, показва, че значитерно е намалял броят на хората в Германия, които имат планове да пътуват през втората половина на 2020 г. Според изследването в момента едва една пета планират пътуване, докато миналата година 41% са имали намерение да пътуват през същия период.
 
Празничния период в Германия през декември също е поставен под голяма въпросителна, след като много компании отменят своите коледни тържества. Германските коледни базари са изправени пред предизвикателството да вземат строги хигиенни мерки. Съществува и възможността от отмяна на сезона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase