Снимка: БГНЕС
fallback

Унгария критикува публикувания днес първи общ доклад на Европейската комисия за върховенството на закона в ЕС, предаде Франс прес.

Заедно с Полша, тя е най-остро порицаната в документа страна членка. Критикувана е корупционни връзки между политиката и бизнеса, непрозрачност и лошо качество на законодателния процес, както и по отношение на независимостта на съдебната система, предава БТА.

"Докладът на Комисията за правовата държава е абсурден и фалшив и не може да служи като основа за една по-задълбочена дискусия в Европейския съюз", заяви унгарската министърка на правосъдието Юдит Варга. В коментар във Фейсбук тя написа още, че "концепцията и методологията (на документа) са несъвършени, източниците му са небалансирани, а съдържанието е неоснователно".

"Неприемливо е докладът на (Европейската) комисия за правовата държава да бъде съставен от организации, свързани с международна мрежа, финансирана по централизиран начин и водеща координирана политическа кампания срещу Унгария", подчерта Варга. Тя отбеляза, че унгарската глава на доклада се позовава на 12 неправителствени организации, като 11 от тях са получили през последните години на финансова подкрепа от "Отворено общество" на (Джордж) Сорос.

Правителството на Виктор Орбан редовно обвинява американския милиардер от унгарски произход, че манипулира европейските институции, опитвайки се да смени властта в Унгария, припомня Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Христо Христов

преди 3 години

А свинете пътуват с дни до парма да бъдат заклани и осолени там, за да бъде бутът парма...

28

джендърмен

преди 3 години

До Анонимен 32Ти от кой пол си?

27

Анонимен

преди 3 години

На ЕС изобщо не му пука за България!Ама изобщо!Тиквата тук и клане да организира, най-много да гледат притеснено в една точка и да си дрънкат техните си глупости "правата...дрън, дрън, върховенството на закона, дрън, дрън..."Шайката е наясно с това и затова са нагли и безочливи."Спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се!"

fallback