Снимка: БГНЕС
fallback

Силен тътен, наподобяващ взрив, отекна днес по обед в Париж и предизвика тревога сред жителите на френската столица, съобщи Франс прес. Многобройните обаждания претовариха спешните телефонни линии и се стигна дотам, че от полицията да излязат с официално съобщение, че не става дума за експлозия.

"Тътенът беше предизвикан от изтребител, преминал звуковата бариера", написа в Туитър префектурата на полицията и призоваха гражданите "да не задръстват с обажданията линиите за спешни повиквания".

Изтребителят, счупил звуковата бариера над Париж, е изпратен да ескортира пътнически самолет, изгубил контакт с контролната кула, предава Ройтерс.

Силният тътен стресна и тенисистите на провеждащия се в момента турнир от  Големия шлем "Ролан Гарос". Някои от мачовете на турнира бяха прекъснати, макар и за секунди. Бърза популярност в социалните мрежи набра клип от срещата на Стан Вавринка и Доминик Кьопфер, който показа смущението на двамата след мощния гръм в небето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 3 години

Франция е люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят! Франция е страната с най-много спечелени войни в историята, повече от Римската Империя. Франция притежава най-силната армия в Европа и втора след САЩ.

28

Българин

преди 3 години

Аз съм в Париж и също реших, че може да е атентат. Също се притесних за другите. Оказа се, че самолетът е трябвало спешно да провери защо пътническия самолет няма връзка с кулата. С други думи, ако е отвлечен, да го свали. Французите се справят добре с всичко. Намалиха тероризма. Някой мюсюлмански *** с нож няма как да спрат, но вече ги ловят самите хора.

27

F16

преди 3 години

В Пловдив редовно се случва това и вече на никой не му прави впечатление.

fallback