Снимка: БГНЕС
Френският президент Еманюел Макрон днес се срещна с беларуската опозиционна лидерка Светлана Тихановска във Вилнюс, предаде "Ройтерс". Малко след срещата Тихановска заяви, че Макрон й е обещанал да съдейства при воденето на преговори с беларуските власти и за освобождаването на политически затворници.
 
"Той ни обеща да направи всичко възможно, за да ни помогне с преговорите, на фона на настоящата политическа криза в страната ни и че ще направи всичко възможно за освобождаването на политическите затворници", каза тя пред журналисти след срещата.
Още по темата
 
Вчера Макрон отправи призив към беларуските власти да прекратят произволните арести и да пуснат на свобода всички демонстранти, които са задържани без причина. Ден по-рано френският президент поиска от беларуския си колега да подаде оставка, припомня "Ройтерс".
 
Светлана Тихановска, която беше кандидатът на опозицията за президент на Беларус на изборите на 9 август, напусна страната и отиде в съседна Литва, след като Лукашенко беше обявен за победител на изборите и започнаха репресии срещу започналото протестно движение.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase