Снимка: БГНЕС
fallback

Няколкостотин души са излезли на протест в Цюрих срещу носенето на предпазни маски. Те разкритикуваха здравната политика на швейцарските федерални власти, предаде Франс прес.

Двама души са били задържани и отведени в полицейския участък. Други, които не са носели предпазни маски, са били проверени за лични документи, призовани да спазват правилата и изведени от шествието, се казва в съобщение на полицията.
 
Според немскоезичния в."Блик", около 70 души са били отстранени от демонстрацията. Събирането е организирано под мотото "за възстановяване на фундаменталните права", а участниците в него издигаха плакати срещу "лъжата за коронавируса".
 
Един актьор и един бивш телевизионен водещ се изказаха от трибуната против диктаторското естество на сегашната ситуация, съобщава швейцарската телеграфна агенция Кийстоун.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 3 години

В България няма протестиращи и има много хората, които са ЗА тези незаконни правила, защото България не е чиста нация. В България има много *** и тъмнокожи хора и такива дето приличат на азиятци, които са ЗА тези неща. Ние не сме едноцветна раса като останалите Европейски страни да сме на едно мнение и от там идват проблемите. Защото белите са умни и имат здрав разум

23

Анонимен

преди 3 години

А в България никой не протестира против тях. Всички си ги носят от страх тихичко и кротко без да се обясняват хаха

22

Анонимен

преди 3 години

Не е сигурно кое е по-опасно; ковид или ***, отричащи го.

fallback