Снимка: Pixabay

Властите в Хамбург поставят под карантина около 600 души след установени инфекции на COVID-19 след посещение на бар, съобщи "Зюддойче Цайтунг", цитиран от БГНЕС.

500 души от почти всички квартали на Хамбург са посетили бара на 5, 8 или 9 септември. Това заяви говорителят на здравните власти Мартин Хелфрих. По-голямата част от тях вече са поставени под карантина. Досега са установени шест случая на заразени с коронавирус, включително няколко служители в бара. Издирват се още около 100 от посетителите. Според информацията мнозина са оставили неверни данни за контакт.
 
Здравните власти още миналия уикенд научиха за първите случаи от заведението. Барът в квартал "Шанценфиртел", който е известен с купоните си, доброволно е затворил врати за посетители.
 
Всеки, който е определен като контактно лице, ще бъде поставен в двуседмична карантина. Тъй като в бара са установени заразени сервитьорки, всички гости, които са влезли във вътрешността на заведението след 19 ч. на споменатите три дати "попадат под подозрение".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase