Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Бъдещето на Brexit със сделка е под въпрос, след като британският парламент прие на второ четене законопроект за вътрешния си пазар.

С 340 гласа "за" и 263 "против" в Уестминстър подкрепиха предложение на правителството, което противоречи на част от договорено с ЕС, предаде БНТ.

Целта на депутатите в Лондон е да гарантират, че четирите държави в Обединеното кралство ще продължат да спазват общи правила за търговия помежду си и след напускането на Общността.

Oще по темата

Това обаче означава, че клаузата, договорена по сделката за развода с Брюксел, а именно Северна Ирландия да няма физическа граница с Република Ирландия, с което да се запази свободната търговия, може и да не бъде факт.

Самото британското правителство признава, че с приемането на законопроекта могат да бъдат нарушени част от задълженията, поети при сключването на сделката с Брюксел за излизане от Европейския съюз.

Ако проектозаконът мине успешно през същите фази и в Камарата на лордовете, той може да получи одобрението на кралицата и да се превърне в закон.

До края на годината Великобритания и ЕС трябва да постигнат споразумение за бъдещите си търговски отношения. В противен случай Островът ще излезе от преходния период по развода без сделка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 3 години

Англия извън ЕС ще загуби статута си на велика сила и ще се разпадне. Това е бъдещето на мъглявите островни киселяци и лицемери

17

Анонимен

преди 3 години

До 17Нали всичките от територията на надарените пръщите от мозък та сте докарани до ежедневна задна прашка по три пъти дневно. Акъл дайте на себе си ако ви се намери!

16

До до 1

преди 3 години

Явно не си в час и коментираш. Сделката с Япония е във вреда на британците, защото липсата на мита ще накара японците да не произвеждат на Острова т. е. японските производители ще си произвеждат в Япония заради митата към ЕС . А ЮК ще изнася за там сирене и уиски. Производството на коли ще се свие само до вътрешен пазар заради частите които се произвеждат в ЕС и които трябва да пътуват до Острова за сглобяване. Японския пазар е прашинка в сравнение с пазара на ЕС. Британците се минаха .

fallback