Снимка: Pixabay
Френски следователи разследват зловеща серия от атаки, които са довели доосакатяването и убиването на коне тази година. Извършени са и редица арести, съобщи френският вътрешен министър Жералд Дарманен. Той допълни, че се разследват 153 подобни случая в цяла Франция, съобщава БТА.
 
Министърът обясни, че в страната ще бъдат въведени нощни патрули от жандармеристи. Целта е собствениците на коне да бъдат успокоени, както и да бъдат заловени извършителите. Дарманен предупреди още, че стопаните да не търсят сами справедливост.
 
От 153-те разследвания около при 30 от тях става въпрос за убийството на коне по изключително жесток начин. За нападенията са били използвани ножове. В някои от случаите животните са били осакатени, като понякога са били изваждани техни органи. Бил е намерен и кон с обезобразена муцуната, както и такъв с източена кръв. Често пъти дясното ухо на животните било отрязано като трофей.
 
Следователите се опитват да раберат дали става дума за избиване на животните, което наподобява някакъв сектантски ритуал, или за зловещо предизвикателство, появило се в социалните мрежи. Нито една версия към този етап не се изключва, каза вътрешният министър. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase