Снимка: БГНЕС
fallback

Близо 3600 нови случая на заразени с коронавирус са били регистрирани през последното денонощие в Испания, съобщи днес министерството на здравеопазването, съобщи Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че страната прави опити да овладее втората вълна на епидемията, която достигна своя пик с около 8000 нови случая в петък.
 
Испания е западноевропейската държава с най-много заразени още от началото на пандемията, както и с най-висок ръст на случаите след отменянето на едни от най-строгите ограничителни мерки.
 
През последното денонощие в страната са били регистрирани 3594 новозаразени. Общият брой на случаите до този момент е 419 849. Испания се нарежда на девето място в света по този показател.
 
Най-много от новите случаи (1513) са в автономна област Мадрид. В няколко общини има над 700 заразени на 100 000 жители, което е повече от седем пъти над средното за страната равнище. 
 
През последното денонощие в Испания седем души са починали вследствие на заразата. Общият брой на смъртните случаи в страната е 28 971. Испания е на осмо място в мрачната статистика след САЩ, Бразилия, Мексико, Индия, Великобритания, Италия и Франция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Mentality

преди 3 години

Южняците пак се проявихме. Просто дългото лято и мека зима прави хората лениви, мързеливи и по-глупави. Дисциплина има в северните народи. Тук покрая на пандемията няма да има много оцелели възрастни хора. Причина: Нехайна, неграмотна младеж.

2

Ми то като при нас

преди 3 години

Там са много народ 40 / 50милиона %но горе, долу колкото при нас 6мил. и малко

1

Анонимен

преди 3 години

Дреме ми за ск апа ния ви вирус. Заврете си го от зад. Пропагандни медии на управляващите.

fallback