Снимка: БГНЕС
fallback

Страните членки на Европейския съюз не признават резултата от президентските избори в Беларус, заяви германската канцлерка Ангела Меркел, цитирана от ДПА.

Oще по темата
"Изборите не бяха нито честни, нито свободни и поради това резултатът от тези избори не може да бъде признат", каза Меркел на пресконференция след извънредна виртуална среща на върха на ЕС по въпроса.

Германската канцлерка, чиято страна понастоящем е ротационен председател на съюза, осъди също "жестокото насилие" срещу протестиращи в Беларус.

Както е известно масови демонстрации избухнаха в бившата съветска република преди повече от седмица, след като президентът Александър Лукашенко обяви съкрушителна победа на изборите на 9 август.

Хиляди протестиращи бяха задържани, като много от освободените твърдят, че са били малтретирани в ареста, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Анонимен

преди 3 години

До МемориалДругарю, май си объркал епохата. Нищо, разбираме те, нормално е след третия боярищник.

57

Мемориал

преди 3 години

Преди да говори за Беларус, Меркел е добре да си спомни за беларуския геноцид по време на Втората световна война. За три години немска окупация, на територията на Беларус намират смъртта си над 2 милиона нейни жители, а още около 400 хиляди беларуси са откарани на принудителен труд в Германия, по-голямата част от които не се връщат от германските фабрики на смъртта. За сравнение, жертвите на арменския геноцид в Османската империя през 1915 г. са около 1 милион и 500 хиляди души.

56

Шмоко

преди 3 години

От къде на къде тая изкуфяла баба ще говори от мое име ??? Аз също съм европеец и съм на различно мнение от нейното..........

fallback