Снимка: БГНЕС
fallback

България се нарежда на трето място по най-евтино месо в Европейския съюз (ЕС) за миналата година, като е изпреварена само от Полша и Румъния, съобщава днес на сайта си европейската статистическа служба Евростат.

При сравняване на ценовото равнище на страните членки с индекса на средното ценово равнище на месото на ЕС от 100 пункта за 2019 година, най-ниска се оказва цената на месото в Полша и Румъния, като за тях показателят е 63 пункта, следват България с 66 пункта и Литва със 71 пункта, предава "Монитор".

При тази съпоставка най-скъпо се оказва месото в Австрия, където ценовият индекс достига 145 пункта, Люксембург (141 пункта), Франция (131 пункта), Нидерландия (127 пункта), Белгия (125 пункта) и Финладия (124 пункта)

За сравнение, в Швейцария индексът за миналата година е бил на равнище 235 пункта.
Статистиката включва говеждо, телешко, свинско, агнешко, овнешко, козе и пилешко месо, карантия и други месни изделия

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

Mouses

преди 3 години

Ама какви са тези глупости, кой е този дето е съчинил тая порнография?На фона на заплатите които получават хората, не е много евтино.Килограм агнешко ти излиза кажи-речи една надница от порядъка на 15-20 лв на ден 🙂Все едно в Германия килограм агнешко месо да струва от 80-100 евро (съпоставка)

74

Дон Домат

преди 3 години

Пълни глупости!Как еФтино? Истинското сравнение е с релните цени! Как е възможно при български стандарт, с пъти по-ниски заплати на фермери, транжори, складове, транспорт, магазинери, наеми на магазини и т.н. - българина да яде българско месо на почти същите цени, както месо в Германия и Дания?Кой обира каймака от разликите?? Ами ясно кой "българската многопатрийна с-***" на ДС/БКП Така е и със зеленчуците!

73

Анонимен

преди 3 години

А кое място по качество?А какво значи месо?Аз ям само свинете и говедата които лично познавам!Разбирайте както искате!

fallback