Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Все повече европейски страни връщат ограничения срещу разпространението на коронавируса. В няколко столици се проведоха протести срещу въведените мерки и носенето на маски. Европейската комисия призова страните да предприемат координирани и пропорционални мерки.

Oще по темата

В писмо, изпратено до 27-те, Еврокомисията изразява загриженост от въвежданите нови ограничения за пътуванията на граждани от определени страни. Затварянето на граници създава затруднения, които трябва да бъдат избягвани, колкото е възможно, се казва в писмото от Брюксел. Европейската комисия призовава за координирани мерки като въвеждането на повсеместни писиар тестове по летищата и евентуалното поставяне под карантина на пътуващите, както вече правят редица държави.

Няколкостотин души излязоха по улиците в Брюксел, за да протестират срещу носенето на маски и ограниченията срещу коронавируса. Мнозина от участниците в протеста изразиха недоволство и от ваксините и 5G мрежите. „Мисля, че е време да реагираме срещу всички тези движения, които според мен са направо смешни. Не искам да ни взимат за деца. Не вирусолозите и лекарите са тези, които ще диктуват правилата в нашата страна”, сподели Мишел, жител на Брюксел.

Протести срещу задължителното носене на маски и другите ограничения заради коронавируса имаше и в Мадрид. Събраха се близо 3 хиляди души. Те обвиняват властите в нарушаване на човешките права, тъй като според тях здравите хора не трябва да носят маски. Демонстрацията се проведе два дни, след въвеждането на нови мерки - като затваряне на нощни клубове и забрана за пушене на открито. „Решението е всички да излезем на улицата и да издигнем гласа си. Трябва да им покажем, че знаем за какво става дума и че отстояваме правата си. Ако това наистина е пандемия и хората умират, е някои наистина умряха, щеше вече да е намерено решение, а те налагат погрешни мерки”, коментира Франсиско Хавиер.

 А заради увеличаването на случаите на коронавирус, Италия затваря от днес нощните клубове и дискотеките. Мярката важи също за събитията на открито и плажните клубове. Въвежда се и задължително носене на маски от 18 до 6 часа в районите, близо до барове и ресторанти, и на местата, където има голяма вероятност за събиране на хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 3 години

Южна Африка днес премахнаха тези глупости.

11

Анонимен

преди 3 години

Ми връщат, щото по Великден пукаха ягнета и после ко стана?...Стана моя дедовия.

10

Анонимен

преди 3 години

До ИТРЯБВА ДА СЕ ЗАТВОРИ ВСИЧКО. БЪЛГАРИНА ТРЯБВА ДА ЗНАЕ, ЧЕ ТРЯБВА ДА Е ДИСЦИПЛИНИРАН

fallback