Снимка: БГНЕС
fallback

Авиокомпанията Ryanair може и да загуби правото си да каца на летищата в Италия, тъй като многократно е нарушавала мерките, наложени в борбата с разпространението на коронавируса в страната, съобщава "Индипендънт".

ENAC, националният орган на гражданската авиация в Италия, е предупредил Ryаnair, че ако не прекрати "системното неспазване на предвидените в Италия разпоредби за ограничаване на риска от коронавирус на борда на самолети, ще й бъде забранено да каца на италианските летища". 

В писмо към ирландската авиокомпания от ENAC обръщат внимание, че на борда на самолетите не се спазва правилото за социална дистанция, не се носят и маски.

"Ако това не бъде подобрено, ще се наложи да приемем забрана Ryanair да запълва повече от половината си места", гласи писмото. Ако нарушенията продължат "самолетите на Ryanair ще бъдат приземени в Италия и компанията ще бъде принудена да прехвърли пътниците на алтернативни авиокомпании".

От най-голямата европейска бюджетна авиокомпания обаче отричат обвиненията.

"Ryanair спазва изцяло мерките, определени от италианското правителство и нашите клиенти могат да бъдат спокойни, че правим всичко, за да намалим взаимодействието както на нашите самолети, така и на летищата, за да защитим здравето на нашите пътници", отговарят от компанията.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Христо Христов

преди 3 години

Aре сега и България еър, където също (даже стюардесите), носят маските си под носа или на брадичката - като боце.

5

Щерю

преди 3 години

Няма да кацат в Италия. Самолетите ще се снижават и пътниците ще скачат с разтворени чадъри...

4

УМЕН

преди 3 години

И все пак хората ги предпочитат пред някои"национални" превозвачи

fallback