Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Във Франция обявиха нова екологична мярка - забрана за отопление на откритите тераси на заведения. Целта е икономия на енергия.

Очаква се забраната да влезе в сила след следващата зима, за да може бизнесът да се адаптира, обяви министърът на екологията Барбара Помпили, цитирана от БНТ.

„Идеята е да прекратим практики, които са вредни от екологична гледна точка и които водят до неоправдана свръхконсумация на енергия“, каза Помпили.

Има данни, че над 75% от кафенетата и ресторантите в Париж отопляват откритите си тераси.

Собственици на заведения вече изразиха опасения, че премахването на комфорта за клиентите може да се отрази на посещенията и на оборота.

„През зимата винаги е предимство да отопляваш терасата за клиентите, които пушат и искат да пийнат, дори ако е студено. Оборотът със сигурност ще спадне“, каза Адриен Ларю, управител на кафене.

Екологията заема важно място в програмата на новото правителство на премиера Жан Кастекс. В някои френски градове вече забраниха външното отопление. Кметът на Париж Ан Идалго не го направи и каза, че това би било удар за бизнеса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

до 10

преди 3 години

Не, първо да спреме бензиновите, та тогава...

16

Анонимен

преди 3 години

Премахва се всичко европейско, и се заменя с ориенталско, църквите отдавна пречат, ще ги бутаме скоро, минарета навсякъде, заведенията се закриват, ще останат само алди и лидъл накрая и всички мъже и жени с хиджаб заради вируса

15

Анонимен

преди 3 години

В Германия искаха да забраняват детските балони, че птичките яли гумата... Еко-екстремизма е опасна болест

fallback