Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Редица държави връщат мерките срещу разпространението на коронавируса заради страховете от нова вълна.
При влизане в Австрия трябва да се представя отрицателен PCR-тест, направен най-малко 72 часа преди пристигането в страната.

От новото разпореждане на австрийските власти са засегнати и пътуващите от България. Италия въведе задължителна карантина за пристигащите от България и Румъния, както и за държавите извън Европейския съюз.

Гърция ще изисква от утре, 28 юли, отрицателен тест за коронавирус и от пристигащите със самолет от България и Румъния. Досега това важеше само за преминаване на сухопътната граница. Остава в сила и изискването за баркод от електронния формуляр.

Oще по темата

Днес българският външен министър Екатерина Захариева е в Гърция за разговори с колегата си Никос Дендиас, които ще обхванат и движението на гражданите в условията на пандемията и координирането на мерките, които двете страни вземат в тази връзка.

Информацията, че близо една пета от заразените туристи в Гърция са от България, не отговаря на истината, каза пред  БНР Катя Пеева от Гърция.

Мерките са не само към българите, но и към всички чужденци, които минават границата, подчерта кореспондентът Катя Пеева.

Видимо много по-малко българи пристигат от България в Гърция това лято, като цяло туристическият поток от Балканите е несравним с предишни години, каза още тя. Причината е оскъпяването на тестовете, въпреки че хотелиерите са свалили цените.

"Тук мерките се спазват много строго. Има контролни екипи, които мерят дори разстоянието на чадърите в плажа", каза още Пеева.

Пандемията от COVID-19 има ефект на ускорител за съществуващите тенденции. Има опасения и за състоянието на демокрацията в редица страни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

99

хахахаха

преди 3 години

Тя Европа по принцип си е в колапс заради либерастите. Сега имат извинение да теглят мега заеми щото "пандемията"

98

аха

преди 3 години

и Австрия иска тест ...онзи ден писаха и за Дания и други ...абе психоза тъпотия голяма с тоо ковид

97

ivailo

преди 3 години

И кои са тия редица държави, щото в статийката , става дума само за Гърция ??

fallback