Снимка: БГНЕС
fallback
Епидемията от COVID-19 в Италия приключи. Бройката на новозаразените сочи, че опасността е отминала. Това съобщи експертът по инфекциозни болести Матео Басети, директор на Клиниката по инфекциозни болести в Генуа, цитиран от "Монитор".
 
Италия вече не е в челото на класацията по случаи на заразени с коронавирус. Сега страната се намира на 13-то място в света с общо 242 827 случая на COVID-19, от които близо 195 хиляди са се излекували. Над 35 хиляди са жертвите на инфекцията. 
Oще по темата
 
"Всеки, който следи епидемиологичната ситуация в Италия, може да си помисли, че все още сме в разгара на коронавирусната епидемия. Всички новини започват с ежедневни доклади за броя на заразените и хоспитализираните. Но това е грешно впечатление. Епидемията от COVID-19 приключи и това може да се види от числата: преди два месеца имахме 4000 пациенти в интензивно лечение, а днес в страна с над 60 милиона жители, имаме само 60 настанени в интензивни отделения", казва д-р Басети.
 
Специалистът главно критикува властите, които ежедневно съобщават статистика с новозаболели случаи, без да се отчита колко от тях са напълно асимптоматични, колко са хоспитализирани, и колко са с придружаващи заболявания.
 
"Не трябва да се пренебрегват положителните статистики на излекуваните пациенти, които напълно са се възстановили от инфекцията. Вместо да плашим гражданите с броя новозаразени, трябва да им представяме реално данните за болестта", смята експертът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 3 години

В Италия преразпределиха кинтите, епидемия вече няма!Така е и по другите държави, така е и у нас!Като се усвоят парите, епидемията ще изчезне!Ясно и просто!

13

Бързея

преди 3 години

Как е тръгнало много скоро може да си имаме черен сатанист като барак обама за министър или президент.

12

до 10 от славянин

преди 3 години

Бабо, разбира се ако искаш можеш да си слагаш и кюлотите на суратя, тъкмо да разберат останалите на кого колко му е IQ-то!

fallback