Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Миналата седмица Европейската агенция по лекарствата одобри с условност приложението на антивирусния препарат "Ремдесивир" при пациенти с коронавирус.

Одобрението обаче е с валидност само една година, тъй като борави с по-малко научни данни, събрани за по-кратък период от време. Това поясни бившият председател на Българския фармацевтичен съюз проф. Илко Гетов в предаването "Директно", предаде Bulgaria ON AIR.

Все още няма яснота кога лекарството би било доiтъпно в Европа, но очакванията на експертите са това да стане най-рано в края на тази година.

Медикаментът ще бъде прилаган при тежките случаи. Става дума най-вече за пациенти, които са поставени на апаратна вентилация.

За курса на лечение ще са необходими около 10 ампули от препарата, като очакванията са цената на една ампула да е около 390 долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Баи

преди 3 години

Ще умат нужда превьрнаха се в наи големия разпространител на заразата

10

Доц. Дамян Илиев

преди 3 години

Добре че тъпите американци не са научили как тарикатите от Доспат гълтаха аналгин за да прикриват ковид симптомите и да си ходят на работа свежи като морковчета. Сигурно щяха да изкупят всичкия аналгин на света!

9

Анонимен

преди 3 години

Няма "молекула", която трепе вируси, без да ви утрепе и вас. Затова Човекът е направен да се бори по друг начин - с имунна система и антитела.

fallback