Снимка: БГНЕС
fallback
Кипър обяви, че въвежда задължителен PCR тест за българи. Причината е, че здравните власти там вече са установили сред туристите няколко случая на заразени с коронавирус наши сънародници, съобщи сайтът bgnovini.eu.
 
Заради нарастването в броя на заразените у нас Кипър промени и класификацията на страната ни. България вече попада в категория Б, т.е държави с по-висок риск.
 

Така от следващата седмица българските туристи, които пътуват за Кипър, трябва да са преминали през лабораторен тест най-малко 72 часа преди заминаването и да притежават удостоверение, че пробата им за COVID-19 е отрицателна.

До неделя всички пътници, пристигащи от летищата в България, ще бъдат подложени на лабораторни изследвания при пристигане в Кипър, съобщава "Монитор".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Доц. Дамян Илиев

преди 3 години

Неимоверните усилия на щаба да напомпят бройката с "инфектираните" и да създадат международен имидж на България като на ковид инкубатор, само единствено за да се прилагат едни 12 млд. евро от бюджета на ЕС вече дават резултати!

7

Анонимен

преди 3 години

Щабът е полузаконен, няма го в никакви нормативни документи, няма и бюджет. Щабът не може да взима никакви решения или да налага или маха ограничения. Това го прави донякъде парламентът, а най-вече правителството или здравния министър. Щабът беше нещо като прессекретарка на Борисов, която да обере негативите от некадърността на правителството.

6

изнервен

преди 3 години

До 3. Глу.пак, щабът си вършеше много добре работата и нещата бяха под контрол, но *** поиска пълно разхлабване на мерките и го удари през просото. Но, хак му е на тъппото племе. Ще го търсите Мутафчийски ама няма да върже повече.

fallback