Снимка: БГНЕС
fallback
В Обединеното кралство беше регистриран най-ниският брой починали от коронавирус от въвеждането на карантината в края на март до сега.
 
Предприетата мярка, която има за цел да ограничи заболяванията и да избегне втора вълна на паднемията, е остро критикувана като твърде закъсняла и напълно неуместна с оглед на падането на карантините на много места в Европа. Властите ще преразглеждат карантината на всеки три седмици. Все още няма яснота кога тя може да бъде вдигната, плановете на хората за лятна почивка се обезсмислят напълно. 
 
От днес всички, които пристигат в страната би трябвало да попълват формуляр онлайн 48 часа преди пътуването, като предоставят пълна информация за себе си, както и адрес, където ще се самоизолират. Тези, които по някаква причина не успеят да го направят онлайн, ще получат последна възможност на граничните пунктове. В противен случаи ще им бъде наложена глоба от 1 000 паунда. 
 
Пристигащите в страната се съветват да ползват автомобили или друг частен превоз от летищата до адресите на самоизолация. Карантината не важи единствено гражданите на Ирландия, както и хората с по-специфични ключови професии, като работещите в здравеопазването или в транспорта. Сезонните работници също попадат в списъка с изключения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 3 години

с всички глоби е така , в БГ високи глоби - ниски доходи, и за движ.по пътища, ковид мерки и т.н.

9

Анонимен

преди 3 години

Тези чак сега ли се сетиха? Великобритания и Швеция са най-зле в Европа през последните два месеца, особено през последният месец.

8

до 3

преди 3 години

За баровци даже и дума не става, просто вие от нищо друго не разбирате.

fallback