Снимка: БГНЕС
fallback
До сблъсъци се стигна в един от кварталите в Брюксел след протест срещу расизма, предаде БНР. Около 150 души са били арестувани. 
 
Инцидентите в Иксел са станали в неделя следобед. Около 10 хиляди души са се събрали на площад "Полер". Част от протестиращите са запчонали да чупят витрини на магазини и да изнасят стоки. Кофи за боклук са били опожарени и е имало издигнати барикади.
 
Полицията е отблъснала стотици хора с водни струи. Кметът на Брюксел Филип Клоз определи в "Туитър" групите като "престъпници, които хвърлят сянка върху паметта на Джордж Флойд". 
 
"Дадох заповед на силите на реда да пристъпят към арести и веднага да сложат край на нарушенията на обществения ред", допълни Клоз. Кметът каза, че днес ще приеме търговците, които са пострадали от безредиците и че те ще бъдат обещетени възможно най-бързо. "Няма да толерираме безнаказаността в нашата столица", бе категоричен той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Христо Христов

преди 3 години

До Анонимен/18Ц. Пост 14 си го пише за дискриминацията. Ти си вземи нещо срещу халюцинации...

18

Анонимен

преди 3 години

Тази Америка,зарази и Европа ! Ще запали цял свят още малко! Нека си търсят правата там! Полицейски произвол е това в САЩ и нищо друго! Държат хората в страх!

17

Анонимен

преди 3 години

До Христо ХристовЧувства се "дискриминиран" само който не се чувства в контрол над собствения си живот. Явно ти си от тези. Хвани се на някаква работа и няма да си "дискриминиран" вместо по цял ден да тролиш по форумите за няколко копейки.

fallback