Снимка: БГНЕС
fallback
Британски авиокомпании предложиха списък от 45 държави, които да бъдат изключени от 14-дневна карантина, която се предвижда заради коронавируса от 8 юни за всички влизащи в Обединеното кралство, предаде БНР.
 
България също е сред държавите в списъка. Плановете на британското правителство срещат все по-ожесточена съпротива след като и от Международната асоциация за въздушен транспорт попитаха защо стратегията на страната е в разрез с останалата част от Европа. 
 
Рафаел Шварцман, регионалният президент на асоциацията за Европа заяви, че милиони ще трябва да разчитат на възможностите за почивка от начина, по който британското правителство ще процедира с карантината, която влиза в сила след седмица. Тя трябва да бъде преразглеждана на всеки три седмици.
 
"Докато останалата част от Европа все повече излиза от карантините и ограниченията, трябва да се зададе въпроса защо британското правителство тръгва в обратна посока“, допълни Шварцман. 
 
Шварцман каза още, че повече от 1,5 милиона британски работни места зависят от авиацията и 100 милиарда паунда от брутния вътрешен продукт се осигуряват от въздухоплаването в Обединеното кралство.
 
Над 200 британски туристически компании писаха до министерството на вътрешните  работи с молба да преосмисли налагането на карантината. Британски авиолинии изпратиха списък с 45 държави, които трябва да бъдат изключени от периода на самоизолация, до Министерството на транспорта. България, наред с други популярни европейски дестинации, е начело в списъка.   
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

анонимен

преди 3 години

Крайно време е оли.гофренът с "ганювете" да се разкара оттук, а ако не е в България, да се маха и от форума. От такива умове сме на това дередже - маниаци, със сбъркани идеи за величие, и собствена изключителност, а ако имат власт, става фатално.

4

A

преди 3 години

България е начело на списъка, защото списъка е по азбучен ред.

3

До 3

преди 3 години

Ти нещо си объркал кафето сутринта ?

fallback