Снимка: YouTube
fallback

Лучия Ронда навърши 106 години на 22 април тази година. Рожденият й ден бе широко отбелязан от всички медии в страната, а възрастната дама се шетува, че е доживяла такава преклонна възраст просто защото никога не мисли за старостта.

Но в този така хубав ден, Лучия, която е родом Казалмаджоре и която от няколко години живее в дом за възрастни хора в Марчиняго в провинция Павия, била заразена с коронавирус. Семейството и взима решението да запази диагнозата в тайна от италианските медии, докато столетницата не се възстанови.

Въпреки възрастта си, Лучия прекарала болестта леко, без особени усложнения. А месец по-късно вече официално може да се каже, че тя напълно е преборила COVID-19.

Лучия Ронда е била преподавател по изящни изкуства и продължава да твори въпреки напредналата възраст.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 3 години

С такъв емблематичен тумор на челото явно е преборила и меланомата, при това без операция. А този рак е един от най-агресивните.

15

До до 11

преди 3 години

Ако бригадата му е 50 души, то 40% или 20 души няма да имат симптоматика, други 40% ще имат такива на лека настинка, 20% ще имат такива на грип, от тези 20, между 2-4% може да стигнат до болница, тоест 1-2 човека.... Едва ли има бригада от 50 души, де. Другото е, че стстистиката сочи, че за що годе здрави хора под 50г смъртността е около 0,02-0,05%.... Бая строителна бригада трябва да е това. Ама май човекът пак лъже, нарочно давайки пример от "народа", който да ни шокира...

14

До 11

преди 3 години

Хахсхаххахахахаха5ма души от бригадата му починали ли?Ако бригадата е 300 човека, всички са над 60 и са диабетици, онкоболни или с ХОББ - може би.В БГ и възрастта на нашите медици - от около 280 заразени има 2-*** починали. Каква е тая бригада толкова чуплива?

fallback