Босна и Херцеговина взе решение да отвори границите си със Сърбия, Хърватия и Черна гора, а от 1 юни и летищата си. Заразените с коронавирус в страната са 2435 души. 

"Те са много дисциплинирани. Не се чу нито една дума срещу въведените мерки, а бяха почти идентични с тези, които са в България . Едва от вчера те са напълно вдигнати", коментира посланикът на страната ни в Босна и Херцеговина Августина Цветкова в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Цветкова разказва, че мерките в различните части на държавата са били по-строги или по-леки, спрямо ситуацията, градовете са били абсолютно празни и много рядко босненци са си позволявали да не спазват мерките.
 
"Заболеваемостта беше различна, защото вирусът тръгна от Баня Лука - от хора, които се върнаха от Италия и досега там е най-трудно да се справят с епидемията. По-голямата част в началото бяха в Република Сръбска и досега има превес с около 300 души", разказа Цветкова. 
 
Посланикът ни в Босна обясни, че наистина е трудно да се координират мерките в различните територии на държавата, но пандемията е успяла да обедини политическите им лидери, защото те разбрали, че трябва да се борят срещу нея с общи усилия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase