Снимка: istock
fallback

Продукти:

¼ чаша масло
500 г праз, нарязан
1 глава кромид, нарязан
2 л вода
3 големи картофа, нарязани
2 големи моркова, нарязани
1 връзка аспержи, почистени и нарязани
1/3 чаша суров ориз
2 чаени лъжици сол
500 г спанак
1 чаша готварска сметана
 
Приготвяне:
 
Разтопете маслото в голяма тенджера на средна температура. В него задушете праза и кромида. Разбърквайте, докато омекнат. Долейте водата в тенджерата. Прибавете картофите, морковите, аспержите и ориза. Овкусете със сол. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри за 30 минути, докато зеленчуците омекнат. Накрая прибавете спанака и сметаната. Разбъркайте добре за около 5 минути и сервирайте.

Още вкусни рецепти вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 3 години

До Спокойно - продълж.Онзи немски колбас се оказа много мазен, никой у дома не го хареса и го дадохме на котката. Тя не го докосна.Направи си извод какви хранителни стоки внасят у нас тези вериги супермаркети.

5

До Спокойно

преди 3 години

За котките си прав.При нас се наблюдава това. Храним една котка, която обитава няколко съседни двора на жилищни кооперации тук, в централната част на София. Има добър апетит, но ако й оставиш нарязан кренвирш го подушва и подминава. Щом сложиш до кренвирша друга храна, изяжда я, което означава, че котката нито е преяла, нито е болна, а е преценила кренвирша като негоден за ядене.Само веднъж се случи и с друг колбас, някакъв немски с много подправки от "Лидл".

4

Попай моряка

преди 3 години

500г спанак, ммм гнусно.

fallback