Снимка: БГНЕС
fallback

Общ преглед

След опустошителната вълна на COVID-19, която отне ужасно много животи, Италия прави още една крачка към връщането към нормалния живот.

В Милано, който бе в епицентъра на епидемията от самото начало, историческият сувенирен магазин Algani in Scala се приготвя да отвори врати. Собствениците на скъпи бутици и магазини в галерията "Виторио Емануеле", която е любима туристическа дестинация, също се подготвят да отворят. Те усилено почистват, дезинфекцират и подреждат стока.

Същото е и в столицата Рим, където санитари дезинфекцират магазините на футболния гранд "Рома", а ресторантите се подготвят да посрещнат първите си клиенти.

Фризьорът Пиеро Галанте също е на път да отвори салона си, спазвайки стриктно всички мерки за безопасност - там ще може да влиза само по един клиент, а Пиеро се е оборудвал с ръкавици и плексигласов шлем.

В близост плажът Капокота също се подготвя да посрещне летовници, като шезлонгите са разположени на голямо разстояние един от друг и само по един под чадър. Собствениците на ресторанти пък измерват безопасната дистанция между масите в крайбрежните заведения.

За летен сезон се готви и Генуа. Работници ремонтират съблекалните на плажа Сан Назаро.

В Неапол 35-годишният аниматор Леонардо се облече като Мики Маус, за да забавлява децата, които след месеци затворени в домовете си, най-накрая могат да излязат да се поразходят. А в град Боргосезия, кметът нареди училищата да отворят своите физкултурни салони и райони за игра, за да могат родителите, които не могат да гледат децата си, защото са на работа, да ги оставят там. Има три групи за 4-5 деца в начално училище и 2 групи за деца в детската градина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Мхм

преди 3 години

До Анонимен 12Пост който се появява като копи пейст нон стоп, независимо от факта, че това няма нищо общо с истината. Болницата в Бергамо е една от най-модерните болници в Европа/с най-модерни методи на работа (вие защо мислите, че *** отидоха там - да видят как се работи качествено, т.е. да откраднат системата на организация). Има цял филм за тази болница в действие, сниман преди *** да отидат там.Вътре се вижда оборудването.Руските апарати ги видяхме: два пожара и 6 жертви

15

Щерю

преди 3 години

Мъж дава показания в районното:- Три часът през нощта. И изведнъж съседът така изрита с крак по входната ми врата, че се стреснах и си изпуснах бормашината...

14

Сиси

преди 3 години

До Анонимен - Те открай време ни лъжат, иначе как ще управляват?Четете "Чомски" в статията "10 начина да ни манипулират"

fallback