Снимка: БГНЕС
fallback
Полицията в английското графство Хампшър издирва висш британски дипломат. Той излязъл да потича миналата седмица и оттогава се води безследно изчезнал. 
 
Изчезналият дипломат е 52-годишния Ричард Морис, който през юли трябва да оглави британската мисия във Фиджи.
 
За последно Морис е бил видян сутринта на 6 май, когато излязъл от дома си в Бентли да потича. 
 
От Форин офис, британското външно министерство, изразиха голяма загриженост, тъй като Морис, който преди това е бил посланик в Непал, е известен с изключителната си дисциплина, съобщава БНР. Дипломатът има богата биография, която включва генерален консул в Сидни, позиция в посолството в Мексико Сити и в британската мисия в ООН в Ню Йорк. Полицията отправи призив всеки, който има информация да се свърже с тях. Дипломата е лесно  разпознаваем, защото има отличителен белег на лицето по рождение.
 
Морис е женен и има три деца, дъщеря и двама сина. Известен е като бегач на дълги разстояния. През май миналата година е пробягал изключително тежък маратон от базовия лагер на връх Еверест по посока към върха.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 3 години

Коронавируса го е отнесъл.

12

Логиката решава

преди 3 години

Нещо е сгазил лука.Непал и Фиджи иглеждат като заточение за висш дипломат от тази класа.И добавката -че е много дисциплиниран и стриктен идва да покаже,че е набарал някаква нередност и е решил да не си мълчи.Я, да потърсят в Темза.

11

Анонимен

преди 3 години

Срещнал е мигранти.

fallback