fallback
 
След повече от 2 месеца прекарани под карантина, най-засегнатата от коронавируса страна в Европа - Италия, бавно започва да се връща към нормалния живот, предаде Bulgaria ON AIR
 
4,5 млн. италианци се връщат на работните си места. Фабрики от производственият, строителният сектор, търговията на едро, автомобилостроенето, текстилния и мебелния сектор започват отново работа. Ресторантите също ще могат да заработят, но само за доставки по домовете. 
 
Компаниите и предприятията ще трябва да въведат всички необходими мерки - дистанция, маски, дезинфектанти, ръкавици и измерване на температура преди започване на работа. 
 
"Чувството на голяма загриженост преобладава в мен, защото все още сме в криза. Бих искал да си мисля, че всичко е приключило и че сякаш вирусът никога не е съществувал. За съжаление епидемията продължава", каза министърът на здравеопазването Роберто Сперанца.
 
Над 2,5 милиона души ще се върнат на работа в северната част на Италия, която е най-засегната в страната, 1 милион от тях само в област Ломбардия. 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Без

преди 4 години

До 1Нивото на медицината тогава и сега е несравнимо. Без антибиотик тогава нормално да е изтрепал вируса (не директно) толкова хора. Но като цяло хигиената винаги има смисъл да е на ниво, не само когато ни пари под *** :).

2

Въпрос

преди 4 години

А бавно ще излиза ли от ЕС

1

Анонимен

преди 4 години

Трябва да се спазва дисциплина и хигиена защото с испанския грип така са разхлабили нещата след първата вълна и втората вълна е изтрепала много повече хора от първата.

fallback