Снимка: БГНЕС
fallback
Милиарди евро ще отидат към Италия. Все още не е ясно дали под формата на безвъзмездна помощ или като заем. Държавите членки на Европейския съюз се съгласиха да помогнат на страната, която е една от най-тежко засегнатите от коронавируса. 
 
Това е правилно, необходимо е и да се спаси италианската икономика, пише Улрих Ладурнер за Die Zeit, цитиран от Bulgaria ON AIR. Към този момент в страната има близо 27 000 смъртни случая от COVID-19. Скръбта изисква необходимото уважение. Въпреки това трябва да се проведе дебатът за това какъв ще е подхода на Италия в борбата с пандемията.
 
Изглежда, че най-лошото е приключило и много италианци започват да се питат: Как бе възможно това? Как е възможно в Ломбардия, най-богатият регион в страната и един от най-богатите в Европа, към днешния ден да са починали над 12 700 души? 
 
Настъпи и фундаментално объркване, защото до днес е обявено, че 150 лекари са починали от коронавирус и близо 20 000 души медицински персонал са били заразени, се посочва в анализа. Ладурнер посочва в статията си, че въпросните данни показват, че тези борили се с болестта не са били адекватно защитени. 
 
В старческите домове в Ломбардия стотици възрастни хора са починали. Причина за това може да е, че след като леглата в болниците са се изчерпили, заразени пациенти са били премествани в тези домове за възрастни хора и така са се заразили и хората там. Коронавирусът успя да се разпространи там и да нанесе катастрофални последици. 
 
Списъкът с грешки и пропуски може да продължи, разкрива Die Zeit. Действията на медицити е тясно свърдато с политически решения. Италия има известни структурни проблеми като корупция, отслабена икономика, ниска отговорност при взимането на решения по време на кризи. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

ъ хъ

преди 3 години

Много трупове наведъж, ама не са от коронавируса

5

До 4

преди 3 години

Мерси за подкрепата Доцент Доктор Старши Форумец Васко!

4

Анонимен

преди 3 години

Коронавируса се разпространява и по интернет, много зависи от регионалните настройки и горедатирането на Прозорците.

fallback