Снимка: БГНЕС
fallback

Сдружението на фармацевтите в Гърция участват в европейска кампания за борба срещу семейното насилие, съобщи МИА.

"Ако си жертва на семейно или сексуално насилие, ела в аптеката в твоя квартал и поискай маската, която ще ти спаси живота. Поискай "Маска-19", гласи постер на сдружението. Това ще бъде сигнал за фармацевта да се обади на телефон 15900.

Кампанията "Маска-19" е насочена срещу семейното насилие и злоупотребата срещу жени и деца, тъй като по време на пандемията на COVID-19 семейното насилие достигна застрашителни размери.

От сдружението на фармацевтите обясняват, че жертвите често се колебаят или се страхуват да сигнализират в полицията или на дежурния телефон за проявите на насилие, защото по време на карантината жертвите живеят постоянно с насилниците. Затова те бива насърчавани да се обърнат за помощ аптеките в своя квартал, като се предполага, че се познават добре с фармацевтите.

От сдружението смятат, че трябва да се използват близките отношения, които хората поддържат със своите фармацевти, които се обръщат към тях по повод всякакви здравословни проблеми.

Те искат да помогнат и да окуражат жертвите на семейно насилие да използват международния код „Маска-19“ при разговор с аптекарите. Те, от своя страна, имат за задача отговорно и дискретно да им обяснят, какво трябва да направят или да оставят данните си, за да бъдат информирани надлежните органи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Totenkopf

преди 4 години

Егати схемите.

17

Жертва на насилие

преди 4 години

Ами да - лесно е. Вземаш си чукалата и си тръгваш. Иначе ставаш поредната жертва в статистиката. Аз също избягах - сама и без чужда помощ. Най-лесно е да седиш и да мрънкаш как не става. Ако още бях седяла вероятно щеше да ме убие. Та да... подстрекавайте ги да си седят с насилниците и колко трудно е да си тръгнат. После пак ще ги четем във вестниците - поредните убити жени.

16

ЦИНИК

преди 4 години

Женките от време нъ време тряаа а бъдът побийвани от жа ти са качът на главътъ.В тва няаа нищо лошу.От сами те си търсят мариза,щот могу говорят.И повече еб,е в гза и стаат кротки и послушни.

fallback