Снимка: БГНЕС

Общ преглед

На училище по време на пандемия - след като Дания успя да изравни кривата на коронавируса, мерките в страната започнаха да се разхлабват. В класните стаи се върнаха най-малките, за да могат родителите им да започнат работа.

Възрастните обаче не бяха толкова убедени, че това е правилният подход, тъй като малките деца се контролират по-трудно, отколкото по-големите.

Още по темата

Но въпреки появата на групата във Facebook: "Моето дете няма да е опитно свинче за COVID-19", в която членуват 40 хил. притеснени родители, хиляди малчугани отново тръгнаха на училище. Но класните стаи вече не изглеждаха така, както ги оставиха на 16-ти март.

Часът на пристигане и часът на прибиране трябва да се спазва стриктно. За да се влезе в училище, се чака на опашка. Чиновете се намират на 2 метра един от друг, а някои учители дори предпочитат да проведат уроците си навън. Други подреждат чиновете в спортните зали.

Ако все пак родителите решат да оставят децата си у дома, те трябва да минат в домашна форма на обучение. Малчуганите, чиито родители имат вече съществуващи тежки заболявания, които ги поставят в рисковата група на COVID-19, могат да продължат онлайн обучението си и да не ходят на училище.

И докато най-малките са готови да се учат, то по-големите ученици и студентите ще стоят далеч от класните стаи до 10-ти май. Ресторантите и баровете също остават затворени, както и сбирките на повече от 10 човека на едно място.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар