Снимка: БГНЕС
fallback
Нидерландия удължава забраната на големи публични събития, включително професионални спортни прояви и музикални фестивали до 1-ви септември, съобщи премиерът Марк Рюте.
 
Забавянето на разпространението на коронавируса дава възможност от 11 май да се отворят началните училища и дневни центрове. Останалите ограничителни мерки ще се запазят, за да се предотврати ново активизиране на заразата, каза още Рюте.
 
Ресторантите и кафенетата ще останат затворени до 19 май. 
 
"Това са трудни компромиси, но по-добре да сме предпазливи днес, отколкото по-късно да съжаляваме", предупреди премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 4 години

Докато няма лекарство масовите събития ще са така, просто модела на Швеция е перфектен. Всеки да си преценява. Възрастните вкъши младите на работа. Кой с кого контактува си е негова работа и на собствен риск

3

Анонимен

преди 4 години

Мастйо, мълчи ***.

2

Анонимен

преди 4 години

Втори път пускате тази новина. А иначе реалността е, че Холандия маха всички мерки освен големите футболни и концертни събития, което е логично и разумно. Всички останали т.нар мерки отпадат. И да уточня, там както и в цяла западна Европа изобщо не е имало забрана за разходка с парковете и планината!

fallback