Снимка: БГНЕС

Президентът на френския Национален сбор Марин льо Пен изпрати писмо до лидера на партия ВОЛЯ Веселин Марешки, в което изразява своята солидарност и подкрепа за нашия народ в трудните дни на пандемията, съобщават от пресцентъра на партията.

Още по темата

„Господин председател, скъпи приятелю Веселин, държа лично да Ви засвидетелствам своята солидарност и подкрепа в тази ужасна здравна криза, която нашите страни изпитват и която потапя в скръб нашите съотечественици.  Моите мисли са насочени към нашите здравни служители, анонимни герои и войници на надеждата, които, както във Вашата страна, така и във Франция, се борят смело и себеотрицателно, за да лекуват, да облекчават страданието, да спасяват живот, но и към всички тези, които работят и осигуряват жизненоважна икономическа приемственост, без която парализата би била цялостна, а нашите затруднения още по-големи”, пише в писмото си Марин Льо Пен.

Тя изтъква, че всички европейски страни ще платят висока цена за непоследователността и слабостите на институциите в Брюксел. По думите й, бавните реакции на Европейската комисия са довели до загуба на значително време за създаване на стратегия срещу пандемията. „Упоритият идеологически отказ да бъдат затворени превантивно външните граници на ЕС, което решение бе взето твърде късно, така и критиките, които г-жа Урсула фон дер Лайен отправи срещу страните, решили да затворят своите национални граници, допринесоха за драматичното увеличаване на разпространението на епидемията”, казва Марин льо Пен.

Италия получи по-малко пари от Унгария в борбата с коронавируса

„Грешките на една институция, парализирана от бюрократичните си тежести, трябва да ни дават увереност в нашето желание да заменим тази склерозирала федералистка и отровна система с конструкция, основаваща се на принципа на опазване на националните суверенитети. Европа на нациите е единственият вариант за тласък на дълбока промяна, която се очаква от всички европейски народи по отношения на ЕС”, пише Марин льо Пен.

„Убедена съм, че тези ценности и тази духовна сила, които движат родолюбците, каквито сме ние, ще ни позволят да посрещнем и да приемем тези предизвикателства”, се казва в писмото до Веселин Марешки.

Партия ВОЛЯ и Нацонален сбор са партньори в алианса „Идентичност и демокрация”, познат преди като Движение за Европа на нациите и свободите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase