Снимка: БГНЕС
fallback
Вицеканцлерът Вернер Коглер на Австрия заяви, че музеите в страната ще отворят врати в средата на май, но големите масови мероприятия остават под забрана до 31 август. Става въпрос за големите градски празници и музикалните фестивали.
 
От 14 април Австрия започна постепенно да отменя въведените ограничения и мерки срещу коронавируса. Малките магазини с площ до 400 квадратни мерки възобновиха работа. Както и магазините за строителство и градинарство. Магазините обаче са задължени да контролират броя на посетителите, а също да следят дали посетителите са с маски и спазват дистанция.
 
За момента се планира през май да отворят и останалите магазини, търговски центрове и фризьорски салони. Хотелите и ресторантите ще възобновят работа след средата на май. До 1 май ще действа препоръката срещу излизането извън дома.
 
Канцлерът Себастиян Курц предупреди, че при необходимост ще върне ограниченията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 4 години

Само пълен наивник може да вярва че в 85 милионна Германия има само 5000 умрели от вируса!Нали ако кажат истинската бройка и трябва да си блокират икономиката до 2022 година!Същото е и в другите западноевропейски държави!

15

Анонимен

преди 4 години

Бедната територия е предварително разорена от ГЕРБ вируса. Короната е като мана небесна в сравнение.

14

Уевски

преди 4 години

Кото искат да правят само спорт да няма никъде футбол или се връщаме в клас1

fallback