Снимка: БГНЕС
fallback
Концертната зала, в която трябваше да се проведе конкурса "Евровизия", беше трансформирана в полева болница. От този петък започва и приема на пациенти с COVID-19, за да се облекчи натоварването на местните болници, съобщи bTV. 

Зала "Ахой" в Ротердам за момента разполага с 88 болнични легла, но при нужда капацитетът може да се увеличи. 
 
Едно от помещенията е предвидено изцяло за пациенти, които се нуждаят от грижи, но състоянието им не налага прием в болница. 
 
Пациенти с други заболявания различни от коронавируса също е бъдат настанявани в залата, за да може да се освободят места в болниците за болните от COVID-19, които са в критично състояние. 
 
Концертната зала също така ще приема и хора, за които не могат да бъдат полагани грижи в старческите домове. 
 
Регионалните власти взеха решението да превърнат зала "Ахой" в полева болница, след като конкурса "Евровизия" беше отменен. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Иван

преди 4 години

Конкурса бее отмененЧетете ли си какво сте написали? Че и в заглавията. Не блейте!

2

Анонимен

преди 4 години

А бе, миналата година Евровизия я спечели една израелска трътка, все едно клиентка на дебелариум!Полева болница и Евровизия.. каква ирония!!!

1

Анонимен

преди 4 години

Браво, там има много хора над 80 год и ние като другите оборудвахме хиляди легла ама колко хора над 80 год познавате, че да се гътнат в тия зали. Тука е ниска смъртността не заради щаба, а защото 80 годишните дето сега трябваше да умрат от Корoната демокрацията ги уби още на 65 год.

fallback