Снимка: БГНЕС
fallback

Бъдещият спад на икономиката, а не коронавирусът тревожат германците. Те не се страхуват за своето здраве и работа. Това показват данните от изследването "Страховете на германците", проведено от голямата застрахователна компания R+V. Тя провежда редовни изследвания по този въпрос от 1992 г.

В сравнение с 2019 г. страхът от тежко заболяване и безработица се е повишил с едва 6 пункта: днес 45% от германците се страхуват да не загубят работата си или да се разболеят.

Повечето анкетирани са доволни от правителствените мерки за справяне с пандемията от коронавирус, предава БГНЕС.

Индексът "германски страх" в момента се намира на едно от най-ниските нива, откакто се провеждат изследванията. По-нисък е бил само през 2019 г., когато неговата стойност е била 35%.

Съветникът на компанията R+V, известният политолог Манфред Шмид от Хайделберг определя тези резултати като сензация. Според него в днешната ситуация германците правят впечатление на безгрижни хора.

Шмид редовно оценява в продължение на 15 години резултатите от допитването „Страховете на германците“. То отразява душевното състояние на жителите на Федералната република. Въпросите, които се задават, засягат всички сфери от политиката до проблемите в личния живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 4 години

Сметкаджии. Жив меркантилизъм.Дано да успеят.Като измрат работещите да назначат роботи.Пожелавам им успех.

18

ivailo

преди 4 години

А тука Бочко го играе на много загрижен за здравето на хората , и някои даже му се връзват...

17

От Германия

преди 4 години

Тъй като тука няма забрана за излизане,а има само т.н контактна забрана(макс 2-*** човека ако не са от едно семейство), както казах парковете са пълни с хора ,от полицията и от службата за обществен ред към общината минават непрекъснато, любезни обясняват на хората да спазват дистанция ,да не се събират повече от трима човека не съм видял никого да глобяват(между другото тука глобата е 150 евра прилага се само в краен случай, ако някой *** откаже да изпълни препоръките)

fallback