Снимка: БГНЕС
Момче на 21 години от Румъния е починало, след като е бил разкарван между пет болници в три града, съобщава информационният сайт Зиаре, цитирани от "Монитор".
 
Сабин Чурка от град Валений де Мунте, окръг Прахова, бил шофЬор на ТИР. Момчето се прибрало в Румъния на 7 март и 20 дни по-късно отишъл в болница заради болки в корема. 
 
В продължение на четири дни младежът бил принуден да попълва формуляри за подозрения за заразяване с новия коронавирус вместо да бъде лекуван или поне попитан за други симптоми. Момчето е препращано от лекар на лекар в пет болници в три града. В крайна сметка младият мъж, който съвсем скоро бил станал баща, починал от остър панкреатит в болницата в Къмпина. 
 
Лечебното заведение е глобено със сумата от 30 000 леи, колкото е максималната санкция по закон. Инспектори на Дирекцията за обществено здраве разследват останалите четири болници в окръг Прахова.

Коментари Напиши коментар

20

Жоро

преди 2 години

Ковид убива. Стойте си вкъщи.... ***

19

Анонимен

преди 2 години

Срамота , короната убива невинни без да ги е заразила дори .

18

Бългалка

преди 2 години

Броят на болните не трябва ли да нараства с математическа прогресия, а не всеки ден с еднакъв брой? Не виждам логика в ежедневната статистика за заразени.