Снимка: Pixabay
fallback
Гръцките фермери срещат пробелм със сезонните работници. Те молят правителството за облекчени права за влизане в страната на чужди работници, съобщи БНР. 
Рекорд в продажбите отбелязоха някои аграрни сектори. 
 
С 30% се е увеличил износът на вино през март за страните от Централна Европа, съобщават от Асоциацията на винопроизводителите.
Износът на гръцко киви също постави рекорд. Производителите в Гърция изпитват трудности да покриват поръчките, както за европейските страни, така също за Китай и Тайланд. Търговският път не е прекъснат, но стоката се превозва с няколко дни закъснение.  
Oще по темата
 
Производителите на портокали са доволни от търесеното, както от вътрешния пазар, така и от експорта. Има износ и на гръцки мандарини за ивропейските страни и то в големи количества, а лимоните се превърнаха в лукс стока. 
 
Фермери се обърнаха за съдействие към правителството за намиране на сезонни работници. В Северна Гърция са необходими повече от 10 хиляди, където основно работеха албанци и българи. Обмисля се наемане на мигранти. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Анонимен

преди 4 години

на Лесбос имат толкова работна ръка, пък търсели?

48

Анонимен

преди 4 години

по-важно е, че се търсят доктори и сестри, ама нямав този сайт най-много от всички други ругаят медицитедори и сега няма нито една авторска статия в тяхна защита

47

Анонимен

преди 4 години

И нашите фермери търсят работници. Англичаните пък се опитват да хванат скучаещите сега студенти и сервитьорите

fallback