Снимка: Pixabay
fallback
Йена е първият град в Германия, който въвежда задължително носене на защитна маска във връзка с борбата срещу разпространението на коронавируса, съобщи в. Монитор. 
 
След седмица трябва да стане задължително носенето на маска в търговските обекти в Йена, местния градски транспорт и обществените сгради. Здравните служби предприеха мярката, за да се повиши безопасността на персонала на тези работни места. 
 
Според плановете след Великден ще трябва да се носи маска и на работното място. Освен маски, шалове или кърпи също са признати за защита. Те обаче трябва да покрият носа и устата.
 
Градските власти помолиха населението да шие маски за себе си и другите: "Всяка маска е по-добра, отколкото никаква маска". На всички места, на които е невъзможно да се спази препоръчителната дистанция от 2 метра между хората, е задължително да се носят маските.  
Oще по темата
 
Броят на заразените от COVID-19 в Германия за денонощие нарасна с 4615 и общият им брой достигна 61 913. Починалите до този момент са 583. 
 
Епицентърът на разпространение на заразата във ФРГ остават провинциите Бавария, Северен-Рейн Вестфалия и Баден-Вюртемберг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Щерю

преди 4 години

Въвежда задължително носене на маски от йенско стъкло...

21

Вземете се в ръце

преди 4 години

Миналата седмица най-после успях да се вредя за маска от аптеката, тъй като веднага свършваха и нямаше налични. Но като я сложих забелязах че вдишваният въздух не минаваше толкова през плата,колкото през разстоянието на маската от лицето което носът правеше. Въздухът излизаше и от там и очилата ми се изпотяваха постоянно. А когато по-късно погледнах маската пред светлина, видях че порите на плата се виждаха с невъоръжено око. Какъв вирус може да спре това,като още малко и мравки могат да минават

20

Munchen_DE

преди 4 години

Да, казаха го и по новините в 5. Но немският кризисен щаб е бил оптимистично настроен, защото кривата лека полека се заобля вече. Наближава се платото (колкото разболели се, толкова излекувани).Говори се за рецесия, но веднага след кризата, прогнозите са за бързо възстановяване, трябва да се избегнат съкращенията и евентуален ръст в безработицата. Тя за момента е 3% в Бавария.

fallback