Снимка: БГНЕС
fallback
Австрийското правителство беше взело решение за задължително носене на маски в магазина, но сега това е сведено само до препоръка за "покриване на устата и носа", пише "ое24", цитирани от в. Монитор.
 
Във вторник управляващите заявиха, че е добре да се носи маска, но и само шал би бил достатъчен. 
 
Според правителствени източници, "разбира се, че би било по-добре да се вземе маска от предлаганите на входа на супермаркетите". В случай, че клиентите не желаят или в магазина не се предлагат маски, тогава е достатъчно носът и устата да се покрият с кърпа или шал, уточняват от правителството. 
 
Охраната по магазините ще следи за спазването на тези мерки. Ако има клиенти, които отказват да изпълнят тази предпазна мярка, тогава може да се стигне до намеса на полицията. 
 
Ще се следи също пред магазините да няма скупчване на хора, за да не се повишава рискът от заразяване.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 4 години

Не си мислете, че там е нещо по-различно от тука. И там хората са също толкова аполитични и една шайка мародери ги язди.

18

Анонимен

преди 4 години

Австрия се управлява от 35-годишен ерген, който няма ни детЕ, ни котЕ. Лидер на крайнодясната фракция на Народната партие, тоест - модерен фашист. Съпартиец на нашите гербаджии.

17

Анонимен

преди 4 години

В държава като Австрия е нормално да приеме човек всякакви ограничения. Защото знае, че наистина държавата мисли за доброто на гражданите си. Държавата Австрия отделя 43млрд. евро за справяне с кризата. Държавата Австрия е подобна по територия и население на нас. А тук хунтата се гаври с гражданите си.

fallback